Produkter

Produktutbudet från EagleBurgmann omfattar ett brett spektrum av produkter med hög kvalitet och standard. Upptäck alla produkter på vår globala webbplats.

Visa alla produkter

Branscher

EagleBurgmann spelar en avgörande roll i att kunder från ett stort antal olika branscher har full kontroll över sina konstruktioner och system.

Visa alla branscher

Karriär

Ta en titt på karriärmöjligheterna hos oss och anslut dig till en global teknikkoncern med omkring 50 000 medarbetare i ungefär 60 länder.

Visa karriärmöjligheter
Sweden

Vår viktigaste tillgång: Kunnande

Varje tätningsbehov har sina krav. Från valet av produkt, tätningsmaterial samt hur produkten används till den kundanpassade servicen, så är vi den lämpliga och kompetenta leverantören för er som kund.

Group_KnowHow.jpg

Våra lokala produkter hos Sweden

Metallslang

Rostfri/syrafast omflätad parallell- eller spiralveckad slang samt slät respektive veckad PTFE-slang. Slangarna är avsedda för krävande applikationer för temperaturer från -250 °C till + 800 °C, för koncentrerade baser och syror eller för vibrationsdämpning. 

Kontakt

Labyrinttätningar

Med roterande labyrinttätningar möter vi de höga krav på ökad livslängd som Industrin ställer på tätningar för lagerenheten på bla pumpar, växellådor, valsar och andra maskinelement.

Kontakt

Glasfiber-gallerdurk

Gallerdurk, plattor och trappor i glasfiberarmerad härdplast.

Glasfiber medför fördelar såsom låg vikt, enkel bearbetning, ingen korrosion, elektriskt isolerande samt tålighet mot de flesta kemikalier. Vi kan även leverera kompletta konstruktioner.

Kontakt PDF Download - 4.1 MB

Flödesmätare

Multi FlowUnit är en utvecklad kontrollenhet för att styra flöde och tryck på tätningsvatten för olika system framför allt inom Massa- och Pappersindustrin.

Multi FlowUnit är avsedd både för hög- och lågtrycksspolade mekaniska tätningar och boxpackningar. Multi FlowUnit levereras som en separat enhet men kan även kompletteras med tillbehör som t ex larm, anslutningsslang eller fästanordning.

Kontakt

Sprutskydd

Spray Control är ett briljant patenterat skydd i syrafast och rostfritt stål att använda i alla flänsapplikationer.

På insidan av skyddet är en stålväv med spridningskanal fastsvetsad. Kanalen gör att vätskan sprids över hela periferin och att stålväven över hela ytan fångar upp kraften i sprutet så att det omvandlas till ett harmlöst rinnande eller droppande.

Smart snabblås för smidig montering och demontering. Skyddet fungerar även bra mot ånga

Kontakt

Gummikompensator

En gummikopensator tar upp expansion, vibration och spänning. I vårt sortiment finner ni både pressade och handbyggda kompensatorer i olika utföranden och materialkombinationer

Kontakt

Servicetjänster från Sweden

Företagsprofil

EagleBurgmann Sweden AB är en av landets ledande leverantörer av mekaniska tätningar, kompensatorer, boxpackningar och flänspackningar. Med tre regionala servicecenter och försäljningskontor garanterar vi kundorienterad och snabb service gällande renovering och installation, på plats hos er eller i någon av våra servicecenter.

EBS-Building__0084.jpg

Vår Historia

EagleBurgmann Sweden AB grundades 1988 som ett helägt dotterbolag av EagleBurgmann Germany GmbH & Co. 2007 gick vi samman med Elof Hansson Industrikomponenter och är idag en av de största aktörerna i Sverige gällande mekaniska tätningar, kompensatorer samt box och flänspackning. Vi har fram till idag vuxit till att vara 26 anställda med kontor i Norrköping och Göteborg, säljare utlokaliserade över hela landet samt service och renoveringsverkstäder i både Sundsvall och Göteborg.

Group_History.jpg

Fascinerande tätningsteknologi

Utvecklingen av tätningstekniken är nära relaterad till industriella framsteg. Nästan alla maskiner och system måste tätas på ett säkert och tillförlitligt sätt - antingen dynamiskt eller statiskt. Tätningar har därför rollen som en nyckelkomponent i de flesta industriella anläggningar.

Group_SealingTechnology.jpg

EagleBurgmann gruppen

Tätningsteknik för industrin

EagleBurgmann är en av världens ledande leverantörer av industriell tätningsteknik. Mekaniska tätningar, spärrvätskesystem, magnetkopplingar, flytande kolringstätningar, kompensatorer, boxpackningar och flänspackningar, liksom servicetjänster. Överallt där tillförlitlighet och säkerhet är ett krav.

Mekaniska tätningar och mer

Tätningsteknik från EagleBurgmann finns över hela världen inom olja- och gasindustrin, raffinaderier, petrokemisk, kemi och läkemedelsindustrier, livsmedelsindustrin, energi, vatten, gruvor, massa och papper, flyg och andra industrier. Nära 6.000 anställda ger sina idéer, lösningar och engagemang så att kunderna kan lita på vår tätningsteknik.
Det som gör att vi sticker ut är vår utmärkta kvalitet, stor innovationsförmåga, och en omfattande produktportfölj för nästan alla industriella processer och användningsområden. Vår produktportfölj innehåller allt från mekaniska tätningar och spärrvätskesystem till magnetkopplingar, flytande kolringstätningar, kompensatorer, boxpackningar och flänspackningar samt heltäckande servicetjänster. Eftersom vi är en del av den tyska Freudenberg och japanska EKK gruppen har vi alla de resurser som krävs för ett starkt grundat och pålitligt partnerskap.

EagleBurgmann_Group.jpg

Join us at Hydrogen Technology Europe 2024

Join us in Hamburg, Germany, October 23-24 to find out how we can help you with your hydrogen projects. We look forward to seeing you!

Succe vid drift med torrgående tätning

EagleBurgmanns tätningtyp SeccoMix. Läs mer här(Engelska)

Uppföljningsanalys

Reparationskort laddar ni ner här

Nyhetsbrev

Excellence in Practice

With our free e-mail newsletter „Excellence in Practice“, you will receive first-hand information about current products, services, references and worthwhile industry insights.